Bergen, Oslo og Trondheim konkurrerer om kollektivet. Foto: Kjersti Johannessen/AF Gruppen.
Bergen, Oslo og Trondheim konkurrerer om kollektivet. Foto: Kjersti Johannessen/AF Gruppen.

Hardbarket konkurranse mellom studenter i tre byer

Denne helga skal studenter fra Bergen, Oslo og Trondheim konkurrere for å få kollektivet til sin by.

Publisert   Sist oppdatert

Gjennom høsten og vinteren har studenter over hele landet konkurrert om å vinne ett års gratis bolig. Den 8. februar er det klart for finale der tre studiesteder skal avgjøre hvem som får AFs nye studentkollektiv til sin by.

I jakten på dyktige og nysgjerrige hoder åpner AF Gruppen et studentkollektiv høsten 2019, i følge NTBinfo. Her vil de beste ingeniør- og økonomistudentene i landet få bo gratis i ett år. I løpet av året i AF-kollektivet vil studentene få inspirasjon og veiledning som er relevant for sitt studie – et forsprang på sin karriere.

– For å tiltrekke oss de beste hodene må vi overraske og tenke nytt – derfor slo tanken oss; hvorfor ikke la studentene bo «hos oss»? De er morgendagens ansatte og vi må lære dem bedre å kjenne, samtidig som gir det oss en mulighet til å synliggjøre for dem hva vi står for. Dette tror vi vil komme begge parter til gode, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for HR i AF Gruppen.

11 norske studiesteder konkurrerte

For å vinne en plass i AF-kollektivet, har studenter fra 11 norske studiesteder konkurrert i høst ved å spille spill og løse oppgaver på en digital plattform AF Gruppen har utviklet. Konkurransen startet 20. september 2018 med tre ulike digitale spill man kunne spille så mange ganger man ville.

Totalt ble spillene spilt mer enn 167.000 ganger. Av totalt 1900 registrerte spillere var det over 200 studenter fra de fem skolene med best score som gikk videre til semifinalen der oppgavene ble mer krevende. Kun de 33 beste studentene fra de tre beste skolene er valgt ut til å delta i finalen på Trysil fra 8. til 10. februar.

Det er studenter fra NTNU, Høgskulen på Vestlandet og OsloMet som gjorde det best, og som slo ut konkurrentene fra Universitetet i Agder og NMBU i semifinalen. Det betyr at AF-kollektivet skal ligge i enten Trondheim, Bergen eller Oslo.

Kilde: NTBinfo