Ansiktsgjenkjenning er en form for kunstig intelligens som kan ramme arbeidsplasser. Samtidig vil nye arbeidsplasser bli skapt. Illustrasjonsfoto: Pixabay.
Ansiktsgjenkjenning er en form for kunstig intelligens som kan ramme arbeidsplasser. Samtidig vil nye arbeidsplasser bli skapt. Illustrasjonsfoto: Pixabay.

Roboter kan ramme en firedel av arbeidsplassene

En fjerdedel av arbeidsplassene i USA vil bli rammet når automatisering og bruken av kunstig intelligens øker. Det viser en fersk rapport fra tankesmia Brookings Institution, og som er gjengitt i Dagen. Eller er det en myte at robotisering fører til arbeidsløshet?

Publisert   Sist oppdatert

Så mange som 36 millioner amerikanere jobber i et yrke som har høy risiko for automatisering. I følge tankesmia betyr det at maskiner kan erstatte rundt 70 prosent av arbeidsoppgavene. I følge instituttet vil yrker som lastebilsjåfør, kontormedarbeidere og ansatte innen matbransjen trolig bli rammet først. Derfor mener instituttet at befolkningen bør omskolere seg, ta videreutdanning eller skifte yrke.

Vil tilpasse seg

Det er imidlertid ikke så veldig farlig nå maskiner overtar flere arbeidsoppgaver. Tankesmia mener at et flertall av amerikanske yrkesaktive trolig vil tilpasse seg teknologiskiftet ut å bli overflødig. Samtidig er det usikkert når skiftet vil skje; om det er to år til eller om det først vil skje om 20 år.

Yngre rammes først

Yngre medarbeidere innen restaurantnæringen ventes å bli først rammet, ettersom det blir mer selvbetjening og roboter får plass på kjøkkenet. Det er også ventet at digital ansiktsgjenkjenning vil kunne erstatte de ansatte.

Skaper nye arbeidsplasser

Roboter og kunstig intelligens er imidlertid ikke utelukkende et onde, ettersom mange økonomer mener at automatisering også vil ha en positiv virkning i arbeidsmarkedet. Skiftet vil samtidig skape nye arbeidsplasser. For de som har avansert utdanning eller gode ferdigheter i møte med andre mennesker, blir ikke påvirket av det kommende teknologiskiftet.

Er det en myte?

En annen rapport, fra ManpowerGroup, sier i følge Moss Avis at automatisering heller fører til at arbeidsgivere øker arbeidsstyrken. 19.000 arbeidsgivere fra 44 land, også fra Norge, har blitt stilt spørsmål om hvordan de tilpasser seg den teknologiske utviklingen i arbeidslivet. Undersøkelsen fra ManpowerGroup viser at 87 prosent av bedriftene som planlegger å automatisere, samtidig vil beholde eller øke antall ansatte i bedriften.

Utvikle seg med teknologien

– Denne rapporten knuser myten om at roboter vil føre til massiv arbeidsledighet. Alt snakket om at roboter fratar mennesker jobber, distraherer oss bare fra den egentlige utfordringen. Vår viktigste rolle som ledere er å etablere en kultur for læring og talentutvikling i organisasjonene våre. Vi må lære folk hvordan de kan utvikle seg med teknologien, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup Norge, til Moss Avis.

Flere bedrifter tilbyr utvikling

Rapporten viser også til at 20 prosent av verdens arbeidsgivere tilbød kompetanseutvikling til sine ansatte i 2015. I 2018 var andelen økt til 54 prosent og i 2020 er dette tallet ventet å øke til 84 prosent.

– Arbeidsgivere over hele verden forteller at de står overfor en endring i kompetansebehov som går raskere enn noen gang tidligere. For å møte disse endringene satser stadig flere virksomheter på kompetanseutviklende tiltak i egen regi, sier Maalfrid Brath til Moss Avis.

Hun mener at bedrifter som ikke legger til rette for kompetanseutvikling, vil tape terreng i forhold til konkurrentene.