Fra september av skal 300 kommunalt ansatte i Odsherred kommune på Sjælland i Danmark bare jobbe fire dager i uka, skriver den danske nettavisen A4. Foto: Claus Starup/Odsherred Kommune
Fra september av skal 300 kommunalt ansatte i Odsherred kommune på Sjælland i Danmark bare jobbe fire dager i uka, skriver den danske nettavisen A4. Foto: Claus Starup/Odsherred Kommune

Dansk kommune innfører firedagers arbeidsuke

Fra september skal 300 kommunalt ansatte i Odsherred kommune på Sjælland i Danmark bare jobbe fire dager i uka.

Publisert   Sist oppdatert

De ansatte skal ha permanent fri hver fredag. Til gjengjeld må de jobbe lenger de andre dagene i uka. Tanken er nemlig at de fremdeles skal ha 37 timers arbeidsuke, skriver Dagbladet.

kommunaldirektør Claus Steen Madsen   Foto: Signe Goldmann/Odsherred Kommune
kommunaldirektør Claus Steen Madsen Foto: Signe Goldmann/Odsherred Kommune

I praksis betyr den nye avtalen at de må jobbe en halvtime lenger tre dager i uka og 10 timersdag på torsdager.

Fleksibel arbeidstid

– Det er et spørsmål om mer fleksibel arbeidstid. Ansatte vil ha mulighet til å jobbe hjemmefra, men det skal også gi økt tilgjengelighet for borgerne, forklarer kommunaldirektør Claus Steen Madsen til nettavisen A4.

Fremover skal det nemlig være mulig for beboerne i kommunen å bestille tid med en saksbehandler fram til klokka 19.00.

Odsherred kommune har jobbet med å få til avtalen i neste to år og nå mangler bare noen få underskrifter før den er i boks. I første omgang skal de nye arbeidstidene bare gjelde for administrasjonen i kommunen og prosjektet skal følges av forskere ved universitetet i Roskilde.

Kunstig intelligens og robotisering

Ideen om firedagers arbeidsuke har også vært diskutert i Norge. Noen av argumentene som brukes er at folk i framtiden må kunne stå lenger i arbeid, og at det også vil gjøre det mulig for flere å jobbe fulltid og at færre vil gå på trygd og pensjon.

Den britiske LO-lederen Frances O’Grady tok i 2018 til orde for at fire-dagers arbeidsuke er realistisk i løpet av dette århundret. Hun begrunner det med framveksten av kunstig intelligens og robotisering.

– Det er på tide at inntjeningen fra teknologien også kommer arbeiderne til gode, ikke bare de på toppen som grabber til seg, sa O’Grady til The Guardian.

Danske slaktere ville ha femdagersuke tilbake

Også flere andre danske kommuner jobber med nye mulige løsninger som går utenom den vanlige fem-dagers uken og muligheter for være mer fleksibel på arbeidstiden.

Men slev om en ekstra fridag høres ut som søt musikk i manges ører, er ikke alle dansker enig i det. Hos slakterfirma Danish Crowns på Bornholm har arbeiderne hatt fire-dagers uke i fem år. Nå har de gått tilbake til femdagersuke.

– Uansett hvem av de ansatte du spør, vil du få vite at det virkelig er deilig at vi har fått femdagersuke igjen, sier slakter John Tøt til den danske avisen A4.

Lange dager og utslitt

Slaktearbeidet er hardt og krever presisjon og stor overvåkenhet, fortalte de ansatte til den danske avisen. Lengre arbeidsdager gjorde derfor at de følte seg mindre produktive.

- Det var fysisk hardt og de siste rimene av arbeidsdagen orket man bare ikke mer. Man brukte første dag av helgen på å komme seg igjen og til å ta igjen alle de tingene man ikke hadde rukket i løpet av arbeidsuka, sier slakternes tillitsrepresentant, Thomas Hansen til A4.

- Hva slags samfunn vil vi ha?

President i Tekna, Lise Lyngsnes Randeberg Foto: Thomas Hofmann/Tekna
President i Tekna, Lise Lyngsnes Randeberg Foto: Thomas Hofmann/Tekna

Det er nettopp arbeidernes eget ønske som er sentralt i debatten om mer fleksible arbeidstider, mener president i Tekna, Lise Lyngsnes Randeberg.

– En ting er hvilket arbeidsliv vi vil ha, noe annet er hvilket samfunn og samfunnsliv vi vil ha. Vil vi ha et samfunn der mange er mer opptatt med jobb og arbeidsoppgaver ut over ettermiddag og kveld for så å ha tre fridager etter hverandre? Det er ikke sikkert, sier Randeberg til Ingeniørenes stemme.

– Må være arbeidernes ønske

For å kunne ha ordninger, som den danske kommunen, må det være noe de ansatte virkelig ønsker og etter enighet med de lokale tillitsvalgte, mener hun.

– Hvis dette er resultat av avtaler inngått mellom arbeidstakernes organisasjoner og arbeidsgiver så ser ikke Tekna noe stort problem. Er det derimot arbeidsgiver som innfører dette ensidig, så er vi i Tekna svært skeptiske.

Det finnes mange bedrifter i privat sektor i Norge som har stor fleksibilitet i arbeidstiden, hvor de ansatte jobber 9 - 10 timers dag fire dager og tar fri en dag i uka i perioder.

– Dette er imidlertid ikke noe som pålegges fra arbeidsgiver, men noe den enkelte arbeidstaker velger selv, understreker Randeberg.

– Interessant å se resultatene

NITOs president Trond Markussen synes det blir interessant å se resultatene fra på prosjektet i Odsherred. Han har imidlertid ikke noen klar mening om dette er noe også Norske arbeidsplasser burde prøve ut mer.

– Dette er ikke et tema vi hat diskutert i NITO, derfor har vi heller ikke politikk på området, sier Markussen.