Datasentre hos Green Mountain på Rjukan ligger i storslagene omgivelser. Foto: Volkswagen
Datasentre hos Green Mountain på Rjukan ligger i storslagene omgivelser. Foto: Volkswagen

Volkswagen Group åpner datasenter på Rjukan

Volkswagen etablerer seg med to «High-Performance Computing» datasentre hos Green Mountain.

Publisert   Sist oppdatert

Green Mountain og Volkswagen Gruppen kunngjorde tirsdag denne uken at Volkswagen har etablert seg med to «High-Performance Computing» datasentre hos Green Mountain på Rjukan. Nyheten ble først meldt av E24.

– Vi jobber med digitalisering innen alle områder av Volkswagen-gruppen. Med ny teknologi og digitale former for samarbeid er det et økende behov for datakraft i selskapet. Som et resultat, utvider vi stadig vår kapasitet, forteller Mario Müller, leder for integrasjon og service hos Volkswagen Gruppen i en pressemelding.

Klimafordel

– For oss er både økonomiske faktorer og bærekraft i selskapet viktige aspekter. Det nye datasenteret i Norge tilfredsstiller begge deler. Driften er kostnadseffektiv og helt klimanøytral, sier Müller.

Norges overskudd av fornybar energi og lav strømpris er to av grunnene til ar selskapet har valgt Norge. I tillegg gjør vårt kjølige og våte klima kombinert med høyteknologiske kjøleløsninger driften mer energieffektivt, ifølge selskapet.

– Tillitserklæringen fra Volkswagen

Green Mountain er et datasenterselskap som spesialiserer seg på å levere avanserte datasentertjenester til krevende kunder over hele verden. I 2018 kunngjorde de en stor investering i utvidelsen av Rjukan-anlegget for å møte en bestemt kundes behov. I dag kunne de avsløre at kunden er Volkswagen Gruppen.

Selve datahallene, som har en nåværende kapasitet på 2.75 MW, var ferdigstilt i begynnelsen av april.

– Dette viser at regjeringens datasenterstrategi fungerer. Vi klarer nå å tiltrekke oss store internasjonale kunder til Norge, sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland.

Ingeniørtungt selskap

Fremover skal datakreften i senteret brukes til utviklingsprosjekter for Volkswagen og Audi sine passasjerbiler. Å sette vekk slike oppgaver til et eksternt datasenter skal avlaste deres egen IT-infrastruktur.

– Det er en sterk anerkjennelse av Green Mountain som solid datasenteraktør når et ingeniørtungt selskap som Volkswagen Group velger å etablere seg i Norge. Green Mountain bidrar til å sette Norge på det internasjonale datasenter-kartet og særlig viktig er det å synliggjøre Norge som vertsnasjon for tunge regnesystemer, sier IKT-Norges direktør for næringsutvikling, Fredrik Syversen.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen skal åpne senteret og sier han er positiv til den raske veksten den norske datasenterbransjen nå opplever.