Anne Marit Panengstuen, her fotografert i 2015, blir Norturas nye toppsjef. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Anne Marit Panengstuen, her fotografert i 2015, blir Norturas nye toppsjef. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Ingeniør Anne Marit Panengstuen blir Nortura-sjef

Anne Marit Panengstuen (56) tiltrer som ny konsernsjef i Nortura fra september. Hun overtar etter Arne Kristian Kolberg, som måtte gå på dagen i november.

Publisert   Sist oppdatert

56-årige Panengstuen er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom og har 33 års fartstid fra Siemens, der hun de siste fem årene har vært administrerende direktør.

– Vi er utrolig glade for at Anne Marit har sagt ja til å bli Norturas nye konsernsjef. Hun har som leder vist at hun er uredd, ryddig, verdibasert, fremtidsrettet og opptatt av å skape resultater gjennom samhandling. Hun har verdifull kompetanse på det digitale skiftet som er veldig relevant for Nortura og måten vi skal drive industri på fremover, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i Nortura.

– Jeg har stor ydmykhet for den rollen Nortura spiller for Norge, norsk verdiskaping og norsk landbruk. Nortura har et stort samfunnsoppdrag i å levere trygg, norsk mat fra norske bønder og friske dyr, sier den påtroppende konsernsjefen.

Hans Thorn Wittussen har vært konstituert konsernsjef siden Arne Kristian Kolberg måtte gå på dagen fra 21. november i fjor fordi resultatene ikke sto til styrets forventninger. Wittusen fortsetter til Panengstuen overtar.

Ifølge Nationen har to av tre konsernsjefer i Nortura måttet gå på dagen de siste ti årene.