Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox

– Stryk golf fra CV-en

Noen arbeidsgivere tenker at golf er så tidkrevende at du ikke har tid til å jobbe så mye som ønskelig.

Publisert   Sist oppdatert

– Å vise til idrettsaktiviteter er generelt positivt. Å drive med noe som krever trening, disiplin og dedikasjon vil være positivt – nesten uansett idrett. Ekstra positivt er det om du har vunnet noe, sier hodejeger Olaf Bergesen.

Birken-fetisjen i næringslivet er ett eksempel på at han er inne på noe. Men samtidig finnes det enkelte unntak, mener han.

Les også: Hva teller på CV-en?

Golf er et unntak

 Enkelte aktiviteter kan vippe over fra positivt til mindre positivt – når det blir for mye av det gode. Å spille golf er selvsagt bra, men det er ikke et pluss å være svært god i golf fordi mange vet at det krever all fritid og gir mindre lyst på overtidsjobbing, sier han.

Gir du uttrykk for at du er en ivrig jeger, kan også det skremme mulige arbeidsgivere.

 Svært ivrige jegere vil kunne bli assosiert med mye fravær fra jobben om høsten. Det er ikke bra med mindre lederen som rekrutterer selv er ivrig jeger, sier han.

Statusforskjeller

Han peker også på statusforskjeller mellom aktiviteter.

 En sjakkspiller vil for eksempel assosieres med en intelligent person. Bedrifter vil ha intelligente personer. Enkelte idretter kan lav status og bør kanskje tones ned på en CV. Bowling – med fare for at jeg fornærmer noen – er et eksempel, sier han. 

 Vi kan si at bedrifter helst vil ha smarte, aktive personer som har tid til å jobbe. Ikke enkle, late mennesker eller folk med for mye aktivitet på fritiden, sier Bergesen.

Å drive aktivt med nasjonalsporten langrenn er sjelden negativt, mens ekstremsport kan slå ut begge veier.