Christina Gulbrandsen (ansvarlig redaktør) måtte to ganger opp på scenen for å motta hederlig omtale på vegne av NITO Refleks og illustratør Nico Wahl. Det var Sjur Frimand-Anda som delte ut hederlig omtale for Innertieren. Foto: Erik Waatland/Medier24
Christina Gulbrandsen (ansvarlig redaktør) måtte to ganger opp på scenen for å motta hederlig omtale på vegne av NITO Refleks og illustratør Nico Wahl. Det var Sjur Frimand-Anda som delte ut hederlig omtale for Innertieren. Foto: Erik Waatland/Medier24

«Dette er friskt, fengende, fargerikt – og morsomt!»

Hederlig omtale til NITO Refleks.

Fagpressen delte torsdag kveld ut priser i åtte delkategorier, i tillegg til hovedprisen «Fagpresseprisen 2017».

Fagpressen beskriver prisutdelingen som en markering av «alt det gode arbeidet som gjøres i fagmediene, både journalistisk og på de kommersielle områdene».

To ganger hurra

Ansvarlig redaktør i NITO Refleks, Christina Gulbrandsen, og illustratør Nico Wahl, kunne to ganger hente hjem «hederlig omtale» i kategoriene Fagpressens forsidepris og Innertieren.

- Treffende samspill

I juryens begrunnelse for Fagpressens forsidepris heter det:

«Flere av bidragene til forsideprisene har en illustrasjon som viktigste virkemiddel. Den første hederlige omtalen i dag går til et av dem. Illustrasjonen dekker både forsiden og baksiden på bladet. Det gir et helhetlig inntrykk og viser fram hovedsaken på en god måte. Juryen har sans for at illustrasjonen spiller på humor og et kjent ordtak – og for det treffende samspillet mellom tittel og illustrasjon. Dette er friskt, fengende, fargerikt – og morsomt!

Hederlig omtale går til NITO Refleks – og illustratør Nico Wahl og redaktør Christina Gulbrandsen for «Har Norge råd til å la ingeniørene gå ledig?»

Fakta: Fagpressens forsidepris

Prisen går til én eller flere forsider eller nettfront/-er av særdeles høy kvalitet. Juryen legger vekt på layout, bilder og illustrasjoner, og ser etter hvordan forsiden skaper interesse og nysgjerrighet for innholdet i mediet.

 Trykk på pdf for å se forsiden i stort format:

forsideprisen.pdf (449 KB)

- Gode illustrasjoner og humor

I juryens begrunnelse for Innertieren heter det:

«Hederlig omtale går til en sak som ved hjelp av gode illustrasjoner og humor går rett i kjernen av målgruppens virke. Dette er et godt eksempel på hvordan det ikke trengs kilometervis med tekst for å få frem et poeng.

Hederlig omtale går til illustratør Nico Wahl og journalist og redaktør Christina Gulbrandsen for saken «Alt som ikke er skapt av Gud, er skapt av ingeniører».»

Trykk på pdf for å se stort format:

innertieren_1.pdf (847 KB)

Fakta: Innertieren

Innertieren skal premiere journalistiske arbeider som lykkes spesielt godt med å treffe en definert målgruppe så presist som mulig, med journalistikk som oppleves viktig, nyttig og relevant, nettopp for dem. Det kan skje gjennom den gode reportasjen fra et smalt område, med bevisst bruk av tekst og bilder.

Trykk på pdf for å se stort format:

innertieren_2.pdf (574 KB)

Juryen

Totalt ble det sendt inn 141 arbeider fra 2016 til konkurransen Fagpresseprisene i år.

Juryen ble ledet av Kjersti Løken Stavrum (direktør i Stiftelsen Tinius). I juryen satt Morten Løberg (foto), Nina Thorvaldsen (markedsarbeid), Siri Gedde-Dahl (gravejournalistikk), Reidun Kjelling Nybø (journalistikk og redaksjonell ledelse), Sjur Frimand-Anda (journalistikk) og Tormod Haugstad (journalistikk).

 Alle vinnerne finner du her.