Isabelle Kristine Ringnes vil at flere jenter skal engasjere seg i teknologi. Er du mellom 15 og 19 år kan du bli med på vår konkurranse og vinne tur til den store teknologikonferansen i Portugal.
Isabelle Kristine Ringnes vil at flere jenter skal engasjere seg i teknologi. Er du mellom 15 og 19 år kan du bli med på vår konkurranse og vinne tur til den store teknologikonferansen i Portugal.

– Teknologi er fremtiden og det er uhyre viktig at jenter er med på å skape og forme den

Isabelle Kristine Ringnes vil ha med jenter og kvinners perspektiv inn i teknologiutviklingen. 

Navn: Isabelle Kristine Ringnes
Alder: 28 år
Bosted: Oslo
Stilling: Grunder av TENK: tech-nettverket for kvinner, digital direktør for #HunSpanderer, Vert i podcasten 20-30, foredragsholder
Beste teknologiske oppfinnelse? Toalettet. Og Mac 🙂

Av: Christina Gulbrandsen, ansvarlig redaktør, Ingeniørenes stemme

 

Isabelle Kristine Ringnes har aldri klart seg uten nære relasjoner til familie og venner, derfor er hun også helt avhengig av å kommunisere, bygge nettverk og opprettholde vennskap over hele verden.

– Internett og særlig selskaper som Facebook, Google og Instagram har akselerert demokratiseringen av menneskers tilgang til informasjon, utdannelse og kommunikasjon, elementer som er helt fundamentalt i velfungerende samfunn.

– Hva slags produkter, tjenester og teknologi tror du det blir behov for i fremtiden?

– Jeg tror vi vil se en bølge av «plug and play-» produkter. Da tenker jeg på verktøy du enkelt kan ta i bruk for å bygge produkter uten dyre investeringer eller ekstra menneskelige ressurser. Drag and drop app-bygging, design og nettsidehåndtering, sier Ringnes og fortsetter:

– I tillegg tror jeg at blockchain, kunstig intelligens og big data tilgang kommer til å bli mer tilgjengelig for alle. Selskaper som Microsoft, IBM og Google er allerede i front for å tilby løsninger som gir alt fra oppstartsselskaper til etablerte selskaper tilgang til verktøy som vil kunne effektivisere og optimalisere businessen enormt.

Når jeg ser tilbake så ønsker jeg at det var noen som fortalte meg hvor viktig teknologi og programmering kom til å være i fremtiden. Hvor fundamentalt avgjørende teknologisk forståelse ville bli, uansett yrke.

Hennes absolutte favorittmat er sjøtang, og hver dag er hun helt nødt til å høyre på musikk, HØYT, med store lydisolerende høretelefoner.

– Jeg går fryktløst rundt i gatene og danser, uansett tid på døgnet og bryr meg ikke om noen syntes jeg ser snål ut, sier Ringes og fortsetter:
– Jeg bruker tiden mellom møter og oppdrag til å tenke jeg på alt det bra som finnes i livet mitt og er uendelig takknemlig for det. Også prøver jeg å løpe så ofte som mulig. Da får jeg tid til å renske hodet, få ut energi og tenke.

 

 

– Hvilke utdannelser og jobber skulle du ønske du visste eksisterte da du var ung?

– Da jeg første begynte på siviløkonomi på BI så var data og programmering helt fjernt for meg. Ingeniørutdannelse var for meg korrelert med olje og energi. Når jeg ser tilbake så ønsker jeg at det var noen som fortalte meg hvor viktig teknologi og programmering kom til å være i fremtiden. Hvor fundamentalt avgjørende teknologisk forståelse ville bli, uansett yrke.

I etterkant av mastergraden har hun vært på flere kodekurs, men hun skulle ønske hun var flinkere og kunne bygge egne produkter, uten å være avhengig av andre.

– Det er få ting som er like gøy som å leke med koding, å se hvordan magien utfolder seg på skjermen etter at du har sittet og skrevet noen komplisert linjer med tegn og bokstaver.

Jeg ble så fascinert og begeistret over alle mulighetene og fremtidsutsiktene teknologi gav, at jeg visste at det var teknologi som var min lidenskap…

Fascinert og begeistret

Da Isabelle Kristine Ringnes flyttet til New York og begynte på Media Management så skjønte hun raskt at verden kom til å bli revolusjonert av teknologi, i alle sektorer og ale bransjer.

– Jeg tok så mange IT og teknologiske fag jeg kunne, og fordypet meg i teknologi ved å lese, se, høre alt jeg kom over. Dro på events, snakket med eksperter og låste meg inne i leiligheten og studerte. Jeg ble så fascinert og begeistret over alle mulighetene og fremtidsutsiktene teknologi gav, at jeg visste at det var teknologi som var min lidenskap og ville fortsette å være det for alltid, sier hun og legger til:

– Før det hadde jeg studert og jobbet innenfor alt fra helse, til skuespill, business og journalistikk. Men teknologi er en integrert del av alt. Det låser deg ikke til en problemstilling eller sektor, det løser problemer og gjør livene våre bedre. Om det blir utviklet riktig.

– Hvilke medier og nettsteder klarer du deg ikke uten?

– Jeg leser faktisk ikke norske nyheter. Det er litt krise å innrømme, men jeg trives bedre med å lese engelske nettsteder. Jeg hører veldig mye på teknologi-podcast, og leser de fleste teknologibloggene. Det kreves at jeg alltid er oppdatert på det nyeste fordi jeg livnærer meg av å snakke om det, men siden det er lidenskapen min så er det likefullt energigivende å oppdatere meg på alt det jeg synes er mest spennende i verden.

– Hva er dine råd til jenter som ønsker å arbeide med teknologi?

– Vær ikke redd for å feile. Innovasjon skjer om du tør å feile. Vi hører av naturlige årsaker mye mer om suksesshistoriene enn noe annet, men det er viktig å huske at bak en suksesshistorie ligger det som regel hundre feil. Derfor er mitt råd, sats, tør, reis deg når du feiler og ikke gi opp for fort. Kjenn på at det er greit og bra at du ikke er perfekt eller flink på alt.

Kvinner har et unikt perspektiv som det er utrolig viktig å ha med. Vi vet ikke hva fremtiden bringer, men vi vet at den kommer til å ha 50 prosent kvinner i den.

Hun vil at vår fremtidige verden svarer på kvinners behov, og mener derfor at det er altfor få jenter som satser på teknologi.

– Jeg ønsker ikke at våre historie«bøker» om femti år skal se ut som de gjorde når vi ser tilbake på bøkene som ble skrevet for femti år siden. Jeg vil at minst like mange jenter som gutter skal trekkes frem som eksempler på mennesker som har utviklet verdens viktigste innovasjoner og selskap, sier Ringnes og fortsetter:

– Det er uendelig med produkter som er blitt utviklet i fortiden som tydelig speiler at det har vært et mannlig, homogent team bak produktutviklingsprosessen fordi løsningene simpelthen ikke svarer på behovene til kvinner.

- Trenger mangfold

Ringes bruker airbags som eksempel.

– I begynnelsen drepte den flere kvinner og barn fordi den bare var testet på mannlig fysikk, sier hun og fortsetter:

– Skal fremtidens løsninger svare på en mangfoldig befolknings behov, må det være mangfold i perspektiv, bakgrunn, utdannelse og kjønn når de utvikles. Bare da vil de riktige spørsmålene stilles og de kreative, innovative løsningene se dagens lys. Kvinner har et unikt perspektiv som det er utrolig viktig å ha med. Vi vet ikke hva fremtiden bringer, men vi vet at den kommer til å ha 50 prosent kvinner i den.

– Hvilken kompetanse er helt nødvendig om du vil jobbe med teknologi?

– Det er uendelig mye du kan lære det, men det er for snevert å se på spesifikke tekniske ting å lære seg, fordi jo lenger du jobber, desto flere verktøy vil du naturligvis beherske.

Hun mener derfor det handler om å bevare nysgjerrigheten, søke utfordringer og læringsmuligheter.

– Det handler om å tørre. At du lærer deg å samarbeide, se verdien i mennesker og utnytter ekspertisen til folk utenfor ditt eget felt. At du evner å vite at du ikke har svarene på alt, men at du er ydmyk og har et genuint ønske om å forstå og lære, sier Ringnes.