Thomas Anglero fanget sitt publikum under sin tale på Cutting Edge Festival. <i>Foto: Christina Gulbrandsen</i>
Thomas Anglero fanget sitt publikum under sin tale på Cutting Edge Festival. Foto: Christina Gulbrandsen

- Husker du følelsen av å forelske deg? Den følelsen kan vi ikke programmere.

Thomas Anglero i IBM er skråsikker på at «kunstig intelligens aldri vil erstatte deg og meg».

Publisert   Sist oppdatert

På et nettbrett vil fremtidens leger ha tilgang til diagnoser, historikk, medisinsk forskning, din sykehistorikk med mer.

- Det betyr at legen før møtet med en pasient får vite at med 98 prosent sikkerhet bør du gjøre dette. Er det godt nok? Nei. Legen har fått en anbefaling, sier Thomas Anglero, innovasjonsdirektør i IBM.

- Legen vil spørre deg hvordan du har det. Se deg i øynene, stryke deg på skulderen for å kjenne hvordan musklene spenner seg. Menneskelig kontakt kan ikke erstattes, legger han til.

Ditt første kyss

Anglero vet hvordan han fanger sitt publikum under Cutting Edge Festival.

- Husker du ditt første kyss? Hvor nervøs du var? Husker du følelsen av å forelske deg? Den følelsen kan vi ikke programmere. Du kan ikke beskrive følelsen, men den forandrer ditt liv, sier Anglero og fortsetter:

- Legen går ingen steder, for vi kan ikke erstatte eller programmere viktigheten av å møtes som mennesker.

Innovasjonsdirektøren mener tiden vi er inne i nå handler om oss som enkeltindivider og hvordan vi kan utnytte vårt fulle potensial.

- Jeg er en technerd, men at kunstig intelligens gjør at du mister jobben, er fullstendig tull.

Jeg er en technerd, men at kunstig intelligens gjør at du mister jobben, er fullstendig tull.

Thomas Anglero

Anglero trekker frem hvordan eldre administrerende direktører får sammenbrudd fordi det de har gjort de siste 20, 30 og 40 årene ikke fungerer i vår tid.

- De har vokst opp i en tid hvor sjefer kontroller alt de ansatte gjør. Sjefer som sier «en dag kan du bli som meg, ha hytte, penger, Tesla og kone nummer fem». Denne verden dør ut, understreker han.

Isteden trekker han frem en tid som preges av mening, ikke profitt, nettverksbygging, ikke hierarkier, myndiggjøring, ikke kontroll, eksperimentering, ikke planlegging, åpenhet, ikke privat.

- Kunstig intelligens gjør at vi vil ha tilgang til eksperter hele tiden. Det gjør at vi kan bli akkurat det vi vil, og være den ultimate versjonen av oss selv. Vi kan erobre verden.

- Du må hoppe

Han trekker frem den 17 år gamle gutten på videregående som tjener en million dollar i året, men likevel har en lærer som sier til han at «du vil aldri bli noe». Han snakker om sønnen som chatter med YouTube-stjernen med ti millioner følgere.

- For dette er slik nettverksbygging fungerer i dag.

Et annet eksempel er en ung fyr som selger forsikringer fordi han ønsker det, ikke fordi han trenger pengene. De tjener han allerede gjennom en butikk på Amazon.

- Dagens tenåringer har allerede det vi drømte om da vi var unge. Hvordan overlever et IT-selskap gjennom 100 år? Vi går fra produkter som tjener penger og når de taper så hopper vi. Du må hoppe. Det er den eneste måten å overleve på, sier Anglero.

- Da du hadde sjansen på å få ditt første kyss, så nølte du ikke…, legger han til.